![]() |
Whisky & Friends 2018 - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Społeczność (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Dział: Spotkania, wspólne degustacje (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Whisky & Friends 2018 (/showthread.php?tid=1604) |
Re: Whisky & Friends 2018 - PawelWojcik - 04-16-2018 jakos nie przecieka... bo to festiwal podstawkowy byl. ale... mozna bylo sie nawalic za 80 zet :mrgreen: ile bylo flaszek powyzej 5/10? 3 czy 4? a znizki np. 10% na Glendronachy od zawyzonych o 30% (w stosunku do konkurencji) cen sklepowych to juz obciach... Re: Whisky & Friends 2018 - Neptune - 04-16-2018 PawelWojcik napisał(a):ile bylo flaszek powyzej 5/10? 3 czy 4?No jak dla mnie to nawet 7 ![]() Re: Whisky & Friends 2018 - Bartek - 04-17-2018 Neptune coś więcej skrobniecie na blogu o Glenallachie? Coś wiadomo kiedy trafią do oferty Mirka? Re: Whisky & Friends 2018 - Neptune - 04-17-2018 Tak żeby konkretnie notki pisać to raczej nie, bo to musielibyśmy mieć sample do posiedzenia na spokojnie. Całościową relację z imprezy Radek już pisze, więc pewnie jutro będzie i coś tam na pewno o Glenallachie się pojawi, może jakieś szczątkowe notki, a na pewno oceny. Do oferty zdaje się już trafiły, ale (chyba) już prawie wyszły. Core range (12,18,25,cs) pojawi się latem. Re: Whisky & Friends 2018 - kahu - 04-17-2018 hej, za 80 zeta można było się nawalić co jak wychodziłem ok 19:00 było całkiem widoczne, ale spuśćmy na to kurtynę ... Whisky na co najmniej 5? tak: przytoczone już Glenallachie1978 - próbowałem też obu z 1989 jedna z mocą 45,4 a druga 57,7. Pamiętam, że jedna ujęła mnie w zapachu a druga w smaku. W mojej opinii obie na 5. Z tych spróbowanych i zapamiętanych to jeszcze Teaninich 17 i Springbank 21. Re: Whisky & Friends 2018 - Pocieszny - 04-17-2018 Wpis się pisze, ale córka mi nie ułatwiała zadania w ostatnich dwóch dniach ![]() Paweł troche dramatycznie to przedstawia. Faktycznie, takich highclassowych flaszek było raptem kilka sztuk, ale, tak jak to mój wielce szanowny wspólnik napisał, było zauważalnie więcej takich flaszek na ~5. Od siebie bym jeszcze dodał caski Glendronacha z whisky&cognac clubu. Dodam jeszcze, że było także sporo flach caskowych do 5 pkt., co też jest przyjemnym urozmaiceniem. W zasadzie każde whiskowe stoisko mogło się pochwalić jakąś pozycją potencjalnie ciekawszą. Tutaj warto wspomnieć stare Bladnochy (tak, wiem jak to brzmi), młode Beny, Caski Loży Dżentelmenów, Limitowaną Bunkę z beczek po sherry, winne Kilchomany, Longrow Red, Loch Lomonda 17yo Organic I ogólnie caskowe Scotie/Lomondy/Inchmurriny, czy nawet Irishman 17yo Sherry cask Re: Whisky & Friends 2018 - tomash - 04-17-2018 PawelWojcik napisał(a):a znizki np. 10% na Glendronachy od zawyzonych o 30% (w stosunku do konkurencji) cen sklepowych to juz obciach...Słyszałem że M&P nie ma tu lekko, od kiedy Brown-Forman przejął Glendronach i Benriach to M&P zamiast swojego bezpośredniego kontaktu muszą importować przez Brown-Forman Polska. Gdzie oczywiście import innych rzeczy niż Jack Daniel's wymaga dużo pracy u podstaw. Re: Whisky & Friends 2018 - Sendilkelm - 04-17-2018 tomash napisał(a):PawelWojcik napisał(a):a znizki np. 10% na Glendronachy od zawyzonych o 30% (w stosunku do konkurencji) cen sklepowych to juz obciach...Słyszałem że M&P nie ma tu lekko, od kiedy Brown-Forman przejął Glendronach i Benriach to M&P zamiast swojego bezpośredniego kontaktu muszą importować przez Brown-Forman Polska. Gdzie oczywiście import innych rzeczy niż Jack Daniel's wymaga dużo pracy u podstaw. To jest prawda, dodatkowo windują im ceny na butelkowanie własnych beczek. Re: Whisky & Friends 2018 - Bartek - 04-17-2018 Co nie zmienia faktu, że każdy lubił 50% na Glendronachy w latach ubiegłych i trochę się do tego przwyczailiśmy ![]() Re: Whisky & Friends 2018 - PawelWojcik - 04-18-2018 jakos ostatnio wole jednego bardzo dobrego drama niz trzy dobre, tuzin srednich, czy sto podstawek. zdecydowanie nie jestem w grupie docelowej takich imprez. a ceny... kiedys przy 50% rabatu faktycznie mozna to bylo nazwac promocja. teraz np. Parliament (699zl) 629zl po znizce w porownaniu z (na szybko), z DomWhisky.pl (514zl), czy BestWhiskyMarket.com (490zl) nie wyglada przyzwoicie. |