Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? (/showthread.php?tid=107) |
Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Neptune - 08-06-2013 Ta, tylko potem zostaje 10 napoczętych butelek, których nie chce się dopić bo nie smakują :mrgreen: No i kiepski to pojęcie względne. To co dla nas jest kiepskie, dla przeciętnego pijacza czerwonego jasia będzie nektarem bogów Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Sendilkelm - 08-06-2013 Neptune napisał(a):Ta, tylko potem zostaje 10 napoczętych butelek, których nie chce się dopić bo nie smakują :mrgreen: Nie pisałem o kupowaniu butelek, a próbowaniu najpierw podstawek No tak, a dla nas nektar Bogów, to co dla nich? Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Tomek - 08-07-2013 Ja do tych tanich dodałbym jeszcze: Glendronach 12, Oban 14, Cragganmore 12, Glendronach Octarine. Do nieco droższych Bowmore 15 Darkest Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Tomek - 08-19-2013 Neptune napisał(a):E, to nie czekaj. Ja poproszę też tego Mortlacha i tyle Dzisiaj dojechały Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Neptune - 08-19-2013 Bardzo się cieszę Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - menran - 08-22-2013 Napiszcie jak wam smakowal. Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Hazelburn - 08-22-2013 W cenie do 400 zł można mieć bardzo wiele dobrych wypustów od Private Bottlerów. Oczywiście powyżej tej ceny są już naprawdę fajne rzeczy. Dlatego ja już powoli odchodzę od OB bo to sie po prostu nie opłaca. Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Neptune - 08-24-2013 Właśnie muszę wzbogacić swoją wiedzę na temat IB, jak wybierać dobre whisky wśród niezależnych, bo ponoć można trafić zarówno na perełki jak i na niedające się dopić szczyny. Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Hazelburn - 08-26-2013 Są bottlersi, którzy zwracają baczną uwagę na to co rozlewają i naprawdę wybierają dobre beczki. Niestety przekłada się to też na cenę bo wiadomo, że destylarnia nie sprzeda wybitnego towaru za bezcen Dlatego za naprawdę porządny towar bardzo często trzeba zapłacić więcej. Takim przykładem mogą być włoskie firmy Samaroli lub Silver Seal. Na tych firmach jeszcze się nie zawiodłem. Moim skromnym zdaniem warte uwagi są także firmy niemieckie: The Whisky Agency, Jack Wiebers, Malts of Scotland, lub belgijski the Nectar, no i szkockie The Maltman, Creative Whisky Company (David Stirk), The Bottlers, Balckadder, Duncan Taylor. Ceny oczywiście są różne bo to zależy głównie od destylarni i rocznika ale każdy znajdzie coś dla siebie. Dobra wiadomość jest taka, że już wkrótce otwieramy nowy sklep, gdzie m.in. te trunki będą do kupienia w dobrych cenach bo jesteśmy importerem i sami je bezpośrednio sprowadzamy . Asortyment będzie się powiększał z upływem czasu. W każdym razie będzie ciekawie , no i oczywiście pomyślimy o upustach dla znajomych forumowiczów Re: Jakie porządne whisky za niewygórowaną cenę? - Neptune - 08-26-2013 Dzięki za wyjaśnienie. No, no, no, coraz więcej sklepów się nam tu robi :mrgreen: |