The Taste of Whisky
The Langlander - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: The Langlander (/showthread.php?tid=1348)



The Langlander - zbiju - 01-24-2017

Cześć

Czy ktoś z Was miał już może przyjemność (bądź nieprzyjemność) kosztować tą polską whisky?
The Langlander, leżakowana 3 lata, więc tak ino ino :)
http://destylarniapiasecki.pl/the-langlander


Re: The Langlander - PawelWojcik - 01-24-2017

mial (probowal). to doskonaly przyklad, jak mozna spier....c ciekawa idee. dab, ktory nadaje sie glownie do wedzenia kielbasy krakowskiej i beczki zamkniete szmata (pewnie ciekly przy roznicy temperatur).
kolega Magas na sasiednich forach napisal "Starka jest jak Walesa". ja mysle, ze z polska whisky jest podobnie.
anyway trzymam kciuki.


Re: The Langlander - FinestCask - 01-24-2017

Też miałem okazję, i póki co smakuje jak tektura.. Miejmy nadzieję że to tylko trudne początki Wink


Re: The Langlander - PawelWojcik - 01-24-2017

jesli ktos chce sie nauczyc jak nie nalezy produkowac whisky, to tu jest doskonala lekcja:
http://spirits.com.pl/pierwsza-whisky-z-polskiego-debu/
ten facet spie....l dokladnie wszystko, co bylo mozliwe.


Re: The Langlander - fishmac - 01-25-2017

A mogli by zrobić coś ciekawego z leżakowaniem i finishowaniem w różnych beczkach (w tym po miodzie) bo przecież mają możliwości...


Re: The Langlander - tomash - 01-25-2017

O rany, whisky leżakowana w beczkach po np. Mioduli mogłaby być hitem!