![]() |
Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Dział techniczny (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Regulamin, nowości, ogłoszenia (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych (/showthread.php?tid=13) |
Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - Bartek - 01-16-2019 Buschwalker napisał(a):Cześć, niedawno w ręce wpadł mi blend Islay Mist (jego smak mnie nieźle zaskoczył) i tak oto zawitałem na forum w poszukiwaniu notek degustacyjnych rożnych whisky. Doświadczenie z whisky mam małe, ale od paru już lat interesuję się również piwem rzemieślniczym i udało mi się już spróbować niemal 500 różnych piw. Teraz jednak chciałbym zakupić kilka sampli z podstawek- co radzicie na początek? Witaj Buschwalker! ![]() Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - Buschwalker - 01-16-2019 Mieszkam we Wrocławiu i raczej za szybko to się nie zmieni ![]() Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - FinestCask - 01-17-2019 50ml - wydaje się niewiele, ale w rzeczywistości pozwala spokojnie na zapoznanie się z daną pozycją, mi np. wystarcza nawet na podzielenie na 2-3 degustacje. Oczywiście nie pozwoli wielokrotnie wracać i porównywać z innymi, ale na to zawsze jest rozwiązanie: jak za pierwszym razem pozytywnie zaskoczy, to można dokupić kolejną porcję, albo ewentualnie całą butelkę ![]() Za to przy tak niewielkich pojemnościach można w niewielkich pieniądzach spróbować naprawdę szerokiej gamy dobrych (miejmy nadzieję ![]() Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - snoop - 01-17-2019 @Buschwalker nieraz nawet 25ml sprawi, że daną whisky pokochasz, lub znienawidzisz. 50ml spokojnie wystarczy Ci, by dwukrotnie sprawdzić, co w szkle piszczy. Posłuchaj Admina: "--- Sample is the key ---" on wie co mówi ![]() Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - kahu - 01-17-2019 cześć, 50 ml to optymalna ilość by rozdzielić na dwa i powrócić z czasem, porównać i przekonać się jak zmienia się odbiór w nosie i ustach wraz z wypitym doświadczeniem ;-) zwłaszcza na początku przygody Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - DamWro - 03-25-2019 Cześć wszystkim! Jakiś czas temu zacząłem się interesować whisky, powoli zwiększam swoją kolekcję, jestem też fanem sampli, często je kupuję i sam tworzę, wiem, że to najlepszy sposób na spróbowanie wielu ciekawostek nie wydając majątku. Mam nadzieję, że to forum pomoże mi w rozwijaniu pasji. Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - Bartek - 03-27-2019 Witamy! :mrgreen: Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - Sendilkelm - 03-27-2019 Witaj na forum Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - K@mil - 03-28-2019 Cześć 8-) Re: Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych - retroracer - 04-07-2019 Cześć! Mam na imię Sławek, od dwudziestu paru lat pijam whisky, niestety straciłem bezpowrotnie zbyt wiele czasu i wątroby ![]() W tej chwili moim ulubionym klimatem jest duża ilość ppm, leżakowana w beczkach po winie, chociaż chętnie próbuję także inne smaki Przeglądając forum oraz oferty na sample, często zatrzymywałem się na chwilę, myśląc... szkoda że tak późno tu jestem ![]() Przez ostatnie lata zgromadziłem parę flaszek na spokojną starość ![]() Slainte! |