The Taste of Whisky
Sampling (przed)świąteczny - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Giełda (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Sample (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Sampling (przed)świąteczny (/showthread.php?tid=441)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Re: Sampling (przed)świąteczny - p4blo - 12-11-2014

Panowie, do Polski zjeżdżam w najbliższą sobotę, paczka z butelkami już jest w drodze do domu, jak tylko dotrze, rozlewam. Na pewno będziecie mieć sample przed Świętami. Pozdr

Re: Sampling (przed)świąteczny - malthead - 12-11-2014

a nie mówiłem?!

Re: Sampling (przed)świąteczny - snoop - 12-11-2014

Przed czy po Świętach to mi bez różnicy. Chciałem tylko potwierdzić czy aktualne Wink

Re: Sampling (przed)świąteczny - p4blo - 12-16-2014

Paczka jest już blisko, dotarła do sorting facility, więc w tym tygodniu temat powinien być zamknięty Smile Odnośnie przelewów wyślę każdemu info na dniach.

Re: Sampling (przed)świąteczny - p4blo - 12-22-2014

Jak część z Was już wie, pojawił się problem. Od kilku dni status mojej paczki mówi, że ją doręczono, chociaż nie było możliwości, żebym się z nią minął. Dzwoniłem dzisiaj do firmy przewozowej i paczka jest rzeczywiście doręczona, ale pod błędny adres i to w Japonii... Powiedziano mi, że zdarza się to niezmiernie rzadko i o ile nie wydarzy się jakiś cud, za przesyłkę z 10 butelkami, w tym Yamazaki Sherry, która chodzi już po 1000 funtów, dostanę 500€ ubezpieczenia. Będą próbować wyjaśniać i dzwonić, ale widoki są słabe :/

Re: Sampling (przed)świąteczny - single malt - 12-22-2014

O ku*wa, ale jaja Confusedhock:
A wpisywałeś może wartość paczki? Bo co to jest 500€ i jak można pomylić nie tylko kraje, ale i kontynenty. Jakiś wałek przeczuwam...

ps. Bolek miał rację mówiąc, że będziemy drugą Japonią. Jeszcze przelew na 100mln, by się przydał Wink

Re: Sampling (przed)świąteczny - K@mil - 12-22-2014

Ja pierd... Po prostu nie do wiary! Fatalna sprawa P4blo. Wierzę, że uda się to jakoś odkręcić, jednak jeśli ktoś w Japonii odebrał taką paczkę, to uśmiech nie schodzi mu z gęby do teraz.
Jak to możliwe, że pomylono PL z JP??!! Rozumiem, że ich gonimy, ale jeszcze chyba kilka lat świetlnych do nich mamy... Masakra.

PS. P4blo jeśli to nie tajemnica, to jakim kurierem to wysyłałeś?

Re: Sampling (przed)świąteczny - SingleMaltMinisMan - 12-22-2014

To chyba jakiś żałosny żart ze strony przewoźnika , jakim sposobem paczka trafiła nie dość że do innego kraju to jeszcze na inny kontynent ??!! Przecież adresy polskie są takie proste , więc jak jeden przygłup z drugim mogli ją wrzucić na skomplikowane japońskie ??? Nigdy nie słyszałem o takim przypadku , obiektywnie rzecz ujmując odzyskanie zawartości jest niemożliwe i graniczy z cudem. Jedyne co to kompensata ze strony poczty , ale i z tym bywa ciężko.......

Re: Sampling (przed)świąteczny - p4blo - 12-22-2014

Bardzo kiepsko to wyszło niestety, ale nadzieja umiera ostatnia. Wysyłałem pocztą belgijską, paczka polecona, jeszcze nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów. Adres jest ręcznie wpisywany do kompa, na to skanuje się kod kreskowy i naprzód, szczerze to nie mam pojęcia, gdzie można popełnić błąd.

Wartości paczki nie wpisywałem, zawartości też nie, ale wystarczy podnieść karton z 10 butelkami i słychać chlupot, niestety :/

Re: Sampling (przed)świąteczny - SingleMaltMinisMan - 12-22-2014

Niekompetencja osób , których w ogóle nie powinno być na tych stanowiskach!!!!!!
Czy na stronie śledzenia poczty ostatni status to doręczono i widnieje adres czy dane odbiorcy ?
Co dodatkowo rujnuje sytuację to brak jakichkolwiek chęci pomocy ze strony japończyków... działaj Pawle z pocztą , była śledzona więc będzie widać w którym momencie zboczyła z toru.

Ps- dzisiał wysłałem paczkę do Ekwadoru i Chin , pewnie wylądują na Alasce i Mozambiku.. Smile