![]() |
Kilchoman - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Kilchoman (/showthread.php?tid=135) |
Re: Kilchoman - Milady - 12-01-2014 Przygarnęłam kropka ![]() Re: Kilchoman - Cask Strength - 12-01-2014 Grzech byłoby nie przygarnąć ![]() Re: Kilchoman - cubus - 12-01-2014 Cask Strength napisał(a):Grzech byłoby nie przygarnąćTak z ciekawości podpytam czy takie coś to produkt inwestycyjny czy tylko smakowy bo jako początkujący nie miałem doczynienia nawet z kilchomanem ale z opisu wygląda na smakowity kąsek "smakowo" a 600 butelek dodatkowo robi wrażenie. Brać więc i poznawać markę czy przeznaczyć środki na coś ciekawszego? ![]() Re: Kilchoman - p4blo - 12-01-2014 cubus napisał(a):Cask Strength napisał(a):Grzech byłoby nie przygarnąćTak z ciekawości podpytam czy takie coś to produkt inwestycyjny czy tylko smakowy bo jako początkujący nie miałem doczynienia nawet z kilchomanem ale z opisu wygląda na smakowity kąsek "smakowo" a 600 butelek dodatkowo robi wrażenie. Brać więc i poznawać markę czy przeznaczyć środki na coś ciekawszego? Zależnie od upodobań, na pewno jest to ciekawostka, chociaż ja idę inwestycyjnie. Re: Kilchoman - cubus - 12-01-2014 p4blo napisał(a):cubus napisał(a):Cask Strength napisał(a):Grzech byłoby nie przygarnąćTak z ciekawości podpytam czy takie coś to produkt inwestycyjny czy tylko smakowy bo jako początkujący nie miałem doczynienia nawet z kilchomanem ale z opisu wygląda na smakowity kąsek "smakowo" a 600 butelek dodatkowo robi wrażenie. Brać więc i poznawać markę czy przeznaczyć środki na coś ciekawszego? a mnie ciągnie by spróbować. Może ktoś rozsampluje? ![]() Re: Kilchoman - Milady - 12-01-2014 Inwestycyjna butla , choć smakowo też powinna być interesująca ![]() Inwestycyjna z kilku powodów. 1 - 610 numerowanych butelek 2 - pierwszy wypust Kilchoman z beczek po Maderze 3 - cask strenght 4 - wydana dla członków Kilchoman Club, niedostępna na rynku ogólnym 5 - limitowana przy zakupie do 1 sztuki na klienta Myślę że to sporo powodów dla których w przyszłości można spodziewać się wzrostu ceny. Re: Kilchoman - cubus - 12-01-2014 Milady napisał(a):Inwestycyjna butla , choć smakowo też powinna być interesująca no i skąd ja mam brać kasę na to wszystko ? ![]() Re: Kilchoman - Milady - 12-01-2014 Przydał by się jakiś sponsor , darczyńca :lol: Ooo albo dotacja europejska ! ![]() Re: Kilchoman - cubus - 12-01-2014 Milady napisał(a):Przydał by się jakiś sponsor , darczyńca :lol:doskonały pomysł z tą dotacją, kto pisze wniosek by przetrzeć szlak? ![]() swoją drogą 500zł za 4 letnią zawartość... czy to ma sens ? ![]() Re: Kilchoman - Milady - 12-01-2014 Inwestycyjnie to bez znaczenia. Liczą się punkty które wymieniłam powyżej. Czy zdatna do picia okaże się niebawem ![]() Dywagacje czas zakończyć ponieważ whisky została już sprzedana ![]() Tym razem zajęło to około 4h ![]() Można by rzec - sporo jak na ostatnie moje doświadczenia z Supernovą :lol: |