The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - single malt - 04-05-2014

Talisker Dark Storm klasycznie bardzo oleisty. Długi czas po wypiciu jeszcze zostaje ten posmakSmile
Po dodaniu odrobinę wody super posmaki. Dym i torf bardzo mocno, ale takie miało być jego założenie. W ogóle nie jest ostry/palący, a tego trochę się obawiałem Wink

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 04-05-2014

W moim Ardbegu dym i torf jest dominujący a szczególnie torf jak dla mnie. Ale właśnie taki tym mieszanki za mną ostatnio chodził. Co jeszcze fajnego pojawiają się owoce, sherry oczywista sprawa. W zapachu mi naprawdę pasuje, i na wieczornego drinka , jak ktoś oczywiście lubi dym i torf polecam. Polecam ale jeżeli jest w dobrej cenie. Mój mnie wyszedł 200 zł , i więcej za niego bym nie zapłacił. W smaku pojawia się dodatkowo dawka czegoś słonego ale później jest wypierana . Całkiem spoko whisky. i napewno zamówię kolejna butelkę Smile

Re: Co dzis na stole? - pchela1980 - 04-07-2014

Sampel Celtic Cask Se, Cask no 1916. Beczkowane wrzesien 91, butelkowane listopad 2013. Finiszowane w beczce po winie Anima Negre. 46%.

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 04-07-2014

no proszę , daj znać jak już będzie po i jakie były wrażenia i przemyślenia Smile

Re: Co dzis na stole? - pchela1980 - 04-07-2014

zaskoczyla mnie owocowosc sampla - dla mnie, jesli mowa o nosie - maliny i truskawki na pierwszym planie. dalej wara cukrowa i skora.
jezyk - maliny, truskawki i moze ciut wisni.pojawia sie cierpkawosc i debowosc. posmak wanilii i skory.
finisz - sredniej dlugosci. z kazda chwila slodszy. poczatkowo lekko pieprzny, pozniej skojarzyl mi sie z herbata owocowa.
dobra, ale ceny w sklepie boje sie sprawdzac Big Grin

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 04-07-2014

no to notki mi się podobają, a sampla skąd dorwałaś ?
ceny z tego co widziałem kiedyś e Celtic Whisky Shop to trochę mnie odstraszały, ale za to na Whisky Show w Dublinie mieli ciekawą degustację .
to może lepiej ceny nie sprawdzaj Smile

Re: Co dzis na stole? - pchela1980 - 04-08-2014

zapisalam sie do Celtic Whiskey Shop Club - 60e rocznie i podsylaja ciekawe sample. ostatnio byly w rzucie trzy sample nowych Teelingsow. Ich fanka poki co nie jestem, ale jako ciekawostke czemu nie.
mialam byc na tym show w zeszlym roku, ale na nocleg w stolycy nie bardzo mialam wtedy akurat kase, a wracac samochodem po "takim" show raczej byloby srednio madrze. no nic - moze nastepnym razem Smile

Re: Co dzis na stole? - piokiler - 04-08-2014

Hi daj znac jak bedziesz sie wybieral w tym roku to nocleg sie zorganizuje Wink

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 04-08-2014

Raczej Wybierala Piter Smile to nasz Rodzynek forumowy hehe

Re: Co dzis na stole? - pchela1980 - 04-08-2014

mysle, ze w tym roku sie wybiore Smile
zdecydowanie bede sie wybierala Big Grin