The Taste of Whisky
MOS przegląd - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Giełda (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Sample (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: MOS przegląd (/showthread.php?tid=552)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: MOS przegląd - Tomek - 01-31-2015

Ja tam nie widzę jakiejś hermetyczności. Trzeba jeździć na spotkania i poznać tych ludzi, a nie powtarzać utarte slogany.

Re: MOS przegląd - cubus - 01-31-2015

Tomek napisał(a):Ja tam nie widzę jakiejś hermetyczności. Trzeba jeździć na spotkania i poznać tych ludzi, a nie powtarzać utarte slogany.

to nie są utarte slogany... przynajmniej nie z mojej strony. Czytałem forum BOW przez jakiś czas. Nie udzielałem się. To moje spostrzeżenia.

Ale czym innym jest czytać forum, a czy innym poznać ludzi w rzeczywistości Smile

Re: MOS przegląd - Daniel - 01-31-2015

malthead napisał(a):Ja nie ograniczał bym z góry tego co powinno być samplowane a co nie. Każdy, uważam, ma prawo zaproponować sampling tego, co by go interesowało. ...

W pełni się zgadzam i popieram.

malthead napisał(a):Przeciwnym przykładem jest chociażby sampling Laphroig'a 1997 od LMDW s serii Artist 4 (przedział cenowy butelki ca. 1000,- zł), który niestety nie wypalił.

Tu muszę sprostować ... przepraszam za moja kiepska politykę informacyjną. Moja wina, moja wina, i mój brak czasu. Sampling wypalił i butelka zamknięta. Chętni się znaleźli ... :mrgreen:
Natomiast pozwolę sobie ją otworzyć i rozsamplować pod koniec lutego. Ci którzy zamówili niech spokojnie odkładają środki ... będzie. Przepraszam, że dopiero za miesiąc.

Re: MOS przegląd - Daniel - 01-31-2015

Humor dobry mam, a że zarzuca zarzuca się mi polityczną poprawność, więc wyjdę trochę z ram pozytywnego bohatera. (sic!).

Tomek napisał(a):Moim zdaniem trochę diabolizujecie BOW.

Ciekaw jestem kto ich tak diabolizuje? Konkretnie ...
Inni za to przyprawiają im wręcz Anielskich skrzydeł, prawda Tomku? Już po raz kolejny niemalże jak Archanioł Gabriel z mieczem w ręku bronisz stada grzecznych, miłych i pokornych owieczek.

Tomek napisał(a):Ale czym innym jest czytać forum, a czy innym poznać ludzi w rzeczywistości Smile

Poznałem, Poznałem, jeszcze przed Tobą chociaż nie aż tak dawno ... i masz rację, na żywo fantastyczni ludzie. Można się z nimi i fajnie pobawić i dużo nauczyć. Ale to chyba normalne, że są różne "podwórka" w mieście.

Niemniej ...

To już któryś raz z rzędu wprost lub nie wprost promujesz inne forum, gloryfikujesz, mówisz, że fajni ludzie i etc. To trochę tak jakbyś przyszedł do kogoś do domu na imprezę i mówił, że gdzie indziej jest fajnie(j). Nie moja rolą jest zwracanie Ci na to uwagi, ale skoro mam się nie mieścić w ramach pozytywnego bohatera, to chyba nie najpiękniej wobec gospodarzy tego domu. Nie sądzisz? To pytanie czysto retoryczne.

Re: MOS przegląd - Bartek - 01-31-2015

Daniel pozytywny bohaterze Wink chyba każdy już wybrał tę lepszą imprezę. Nie każdy z tu się bawiących lubi tańczyć do disco polo, ale nie musimy o tym mówić publicznie. U nas grają inną muzykę co nie zmienia faktu, że wpuszczamy nawet w sportowych butach Big Grin Big Grin

Re: MOS przegląd - menran - 01-31-2015

Bartek napisał(a):U nas grają inną muzykę co nie zmienia faktu, że wpuszczamy nawet w sportowych butach Big Grin Big Grin
Ale wywalimy na bosaka :lol: Wink

OK. Więc tak:
1. Jestem jedną z nielicznych osób, które są aktywne na obu forach. I reaguje tak samo jak ktoś tu na forum ma mylne wyobrażenie o tym "którego nazwy nie wymawiamy", jak i na tamtych spotkaniach zwalczam fałszywe skojarzenia dotyczące tego forum. I w obu przypadkach dalej będę to robił, jak najbardziej według mnie obiektywnie. Nie rozumiem też czemu miałbym nie chwalić i polecać spotkań, które organizuje druga strona. Jeśli można tam spróbować fajnych rzeczy to czemu tego nie robić? Jak fajnie było w tamtym roku w Warszawie, to też mam o tym nie napisać? Nawet jakby Pikej zorganizował fajne spotkanie, pewnie też bym je pochwalił.
2. Drugie forum to nie tylko administracja, z którą możecie się nie zgadzać, ale też dużo innych ludzi, którzy tak jak tutaj, po prostu lubią pić whisky i czerpią z tego przyjemność. Więc nie generalizujmy tego w ten sposób. Z tego co wiem tylko kilka osób tutaj miało okazję "tych innych" poznać (ja, Daniel, McCoy i Bartoszek) i jeśli się nie mylę to nic do nich nie macie, a część nawet lubicie.
3. Danielu dopóki byłeś na BOW, jakoś nie przeszkadzały Ci obowiązujące tam zwyczaje, a raczej garściami czerpałeś z ich wiedzy, zasobów, rad i doświadczenia. Po tym jak zaczęliście komercyjną działalność wasze drogi się dość mocno rozeszły. Błąd chłopaków, że nigdy mimo Waszych chęci rozmowy, nie powiedzieli Wam, o co im chodzi.
4. Danielu, Bartku byłem tutaj jednym z pierwszych użytkowników i kilka osób też namówiłem do udzielania się tutaj. Zanim się tutaj zapisaliście byłem jedną z tych osób, które rozkręcały to forum, organizowałem dużą część samplingów, więc czuje się też współgospodarzem tego forum. Jeśli to, że mam inne poglądy do większości obecnych użytkowników, jest dla administracji problemem, to jeśli jest taka wola mogę się zupełnie przestać udzielać. Jednak czy brak dyskusji i piętnowanie ludzi o innych poglądach nie przypomina Wam czegoś?
5. Bartku, jest mi przykro że z różnych względów nie mogę uczestniczyć we wszystkich spotkaniach, chociaż bardzo bym chciał zatańczyć na bosaka do disco polo. Gdybym mieszkał w Warszawie to na spotkaniu forumowym napewno bym się pojawił, niestety nie wszystko zależy odemnie.
To tyle.

Re: MOS przegląd - ron - 01-31-2015

Jestem tu nowy, ale chciałbym wrzucić swoje dwa grosze:
ad.1 - Tomek współczuję ci tej walki. Ale jak sądzę nie da się pogodzić wody z ogniem. Mam nadzieje, że nie poparzysz się i nie utopisz. A może nie jest tak źle ?
ad.4 - Nie sądzę, że dla administracji jest to problem. Ja nie chciałbym, abyś się przestał udzielać. Po prostu może odpuszczajmy sobie czasem kontrowersyjne tematy.
BOW jest takie jakie jest i może nie potrzebuje być inne. Trudno, świetnie. To czego tam brakuje jest tutaj i tyle w temacie.

Re: MOS przegląd - surykatka - 02-01-2015

Nie przypuszczałem iż mój wątek o samplingu MOS stanie się taki popularny i to bynajmniej nie z powodu niezamkniętej butli Highland Park MOS :mrgreen:

Ja jestem tego zdania, że warto na wszystkie tematy na forum klikać w klawiaturę, nawet na te drażliwe, niewygodne i niepoprawne politycznie. Bo od tego jest to forum, jeśli tylko nie łamiemy pewnych ustalonych w regulaminie reguł przez 2 adminów i Bartka, bo to obecnie trzon moderatorów forum z tego co się orientuję Wink

Ja tam osobiście jestem zadowolony, że do takiej dyskusji doszło, bo podobne tematy były poruszane z reguły na różnych poza forumowych spotkaniach, a tutaj każdy aktywny forumowicz może się zapoznać z pewnymi problemami które do tej pory mogły być dla niego mało oczywiste lub nawet nie znane.. i jak chce może wyrazić swoją opinię.. dzięki czemu możemy prowadzić rzeczową i merytoryczą rozmowę.