![]() |
Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Giełda (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Sample (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich (/showthread.php?tid=1473) |
Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - surykatka - 07-18-2017 Trzeba było pisać o pózniejszą wysyłkę, bo niektórzy właśnie na weekend wyjeżdzali i dopiero teraz im wysyłałem ![]() Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - surykatka - 07-18-2017 A tak przy okazji czy ktoś już próbował może coś z ostatniego samplingu.. Convalmore, Caperdonich, Ledaig, Glen Grant ![]() Podzieliłby się ktoś jakimiś swoimi uwagami, opisem z degustacji, czy warto było brać udział w samplingu .. czy czym tam chce ![]() Bo widzę iż wszystkie paczki odebrane, tylko Michała jest w paczkomacie i Tomka zwrotka z paczkomatu oczekuje w centrali zbiorczej. Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - tomash - 07-18-2017 surykatka napisał(a):Trzeba było pisać o pózniejszą wysyłkę, bo niektórzy właśnie na weekend wyjeżdzali i dopiero teraz im wysyłałemNie przyszło mi to do głowy / nie chciałem Ci dokładać fatygi ![]() Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - Fw3k0d - 07-18-2017 Whisky interesuję się na poważnie dopiero od kilku miesięcy, stąd moje zdolności do rozpoznawania wszystkich zapachów i smaków nie są jeszcze zbyt rozwinięte, ale pracuję nad tym (dużo podstawowych sampli) i za jakiś czas zdegustuję a następnie może ośmielę się na opublikowanie uwag dotyczących samplingu Ledaig. ![]() Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - surykatka - 07-18-2017 Cytat:Nie przyszło mi to do głowy / nie chciałem Ci dokładać fatygi Żaden problem tak na przyszłość ![]() Cytat:Whisky interesuję się na poważnie dopiero od kilku miesięcy, stąd moje zdolności do rozpoznawania wszystkich zapachów i smaków nie są jeszcze zbyt rozwinięte, ale pracuję nad tym (dużo podstawowych sampli) i za jakiś czas zdegustuję a następnie może ośmielę się na opublikowanie uwag dotyczących samplingu Ledaig. Pisz śmiało, na pewno nikt cię tu nie skrytykuje za twoje notatki, nawet te bardzo skromne ![]() Ciekawe jak podejdzie ci ten Ledaig, dość specyficzna whisky.. aczkolwiek to moje ulubione wcielenie destylarnii Tobermory Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - tomash - 07-19-2017 Wczoraj przed snem sobie nalałem odrobinkę tego Glen Granta. Nie odczekałem nawet kwadransa oraz jestem trochę przytępiony infekcją, w każdym razie zapamiętałem drewno, mnóstwo drewna, zwłaszcza w zapachu ![]() Jak wyzdrowieję spróbuję porządnie! Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - tomash - 07-20-2017 Dobra, albo muszę sobie przepracować ostatnie infekcje i związaną z nimi przerwę w piciu, albo zarówno Caperdonich jak i Glen Grant są zdominowane przez drewno, taninowe i gorzkie. Co potwierdza tezę jaką czytałem że generalnie szkockie malty w wieku 25+ są właśnie przez beczkę zdominowane, podobnie jak bourbony w wieku 10+. Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - wncvirus - 07-20-2017 Przesyłka dotarła - dziękuje. Ale etykieta ledaiga trochę mokrawa ![]() Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - Tomek - 07-20-2017 tomash napisał(a):Co potwierdza tezę jaką czytałem że generalnie szkockie malty w wieku 25+ są właśnie przez beczkę zdominowane Bullshit ![]() Re: Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich - surykatka - 07-20-2017 Cytat:Przesyłka dotarła - dziękuje. Ale etykieta ledaiga trochę mokrawa Dużo brakuje?.. dokręcałem solidnie i owijałem taśmą izolacyjną. Buteleczki w paczce też starałem się dobrze zabezpieczyć. ps... za bardzo nie pogadamy, bo jestem za granicą i internet mam tutaj wyjątkowo kiepski |