Pierwszy "torfiak" - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Pierwszy "torfiak" (/showthread.php?tid=758) |
Re: Pierwszy "torfiak" - snoop - 06-20-2015 Nawet jeśli chcesz go wymienić lub sprzedać to proponuję odlać sobie 50ml i wrócić do niego za jakiś czas Re: Pierwszy "torfiak" - piokiler - 06-21-2015 Szkoda ze Arbeg Ci nie podpasowal ale tak to jest z torfem ze nie wszystkim pasuje,tez tak mialem na poczatku tylko ja siegnolem po bowmore 10 i tez mnie odrzucilo,ale pozniej probowalem wiecej single maltow i postanowilem wrocic do wysp i teraz uwielbiam ta moc i ten torf :twisted: wiec zostaw sobie reszte butli lub sampla i tak jak chlopaki podpowiadaja wroc kiedys Re: Pierwszy "torfiak" - pmad - 06-21-2015 Ja bym tak szybko na Twoim miejscu nie rezygnował. Podejdź do niego na spokojnie jeszcze za jakiś czas. Ja przy pierwszym kontakcie z torfem polałem sobie 20ml Laphroaig a później 20ml Ardbeg... Aż mnie głowa rozbolała od tej torfowości a w Ardbegu wyczuwałem sól która strasznie mi osiadała na podniebieniu i wykrzywiała twarz. Myślałem, że Islay to nie dla mnie, lecz coś mnie skusiło na polanie drugiego drama po ponad tygodniu. Wtedy już torfowość uciekła na drugi plan a ogromna ilość sóli w Ardbegu zamieniła się w muśnięcie. Obecnie już język się przyzwyczaił do Islay i baaaaardzo je lubie, a byłem o krok od znienawidzenia można powiedzieć. Także na spokojnie bym radził, pozdrawiam! Re: Pierwszy "torfiak" - ron - 06-21-2015 Ja miałem podobne przejścia jak kolega i też stwierdziłem, że Islay nie jest dla mnie. Na szczęście SM ma tyle twarzy, że można żyć bez torfu... Re: Pierwszy "torfiak" - morgan82 - 06-21-2015 Popieram odlej sobie 100 ml w butelczekę a resztę wstaw w dział sample. Zrób dobrą cenę a na pewno się chętni znajdą. Jak nie polubisz trudno a kto wie może Ci posmakuje. ps. dział sample tam wszystko zniknie Re: Pierwszy "torfiak" - morgan82 - 06-21-2015 A i oczywiście poleciłbym Ci tematy z opisów degustacyjnych w dziale degustacja jak jeszcze nie czytałeś . Jest opisanych bardzo dużo butelek jak je chłopaki odbierali , oceniali i czego możesz się spodziewać po tych wypustach. Na początek odwiedz wątek Neptune ( zrobił bardzo fajny przegląda, opisty itp podstawowych wypustów ) . Fajna lektura. Re: Pierwszy "torfiak" - Graffy - 07-03-2015 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za tak liczny odzew. Z pomocą przyszedł kolega @Marek z forum, wymieniłem butelkę Ardbeg-a na podstawkę z Highland. Przy okazji spotkania w czasie miłej konwersacji miałem przyjemność skosztować odrobinę Glenfarclas 10 Przygodę z Islay na tę porę uważam za zakończoną, może za jakiś czas... Re: Pierwszy "torfiak" - Bartek - 07-03-2015 Graffy napisał(a):Przygodę z Islay na tę porę uważam za zakończoną, może za jakiś czas... Hola, hola nie tak prędko A co z przepysznymi nietorfowymi wypustami od Bunnahabhain? :mrgreen: Nie skreślaj jeszcze Islay, bo może Cię wiele razy pozytywnie zaskoczyć. Re: Pierwszy "torfiak" - morgan82 - 07-04-2015 Baaaa nie skreslaj Isla i nie skreślaj torfu tak łatwo Ci nie odpuścimy tego tematu hehehe Re: Pierwszy "torfiak" - tomaj676869 - 07-04-2015 Octomora polejcie koledze :mrgreen: |