![]() |
Puste butelki po whisky - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Puste butelki po whisky (/showthread.php?tid=529) |
Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 12-30-2014 ron napisał(a):To tak z ciekawości zapytam. Jak każdy kolekcjoner na pewno lubisz spoglądać na swoją kolekcję. Czy wypełniasz je jakimś płynem ? Wydaje mi się, że dużo butelek traci na swojej urodzie jak są puste.Moja kolekcja dopiero raczkuje. A powiem Ci że na pewno ładnie by to wszystko wyglądało wypełnione czymś o kolorze whisky podobnym. Re: Puste butelki po whisky - Neptune - 12-30-2014 Woda z karmelem się nada. :mrgreen: No i też mi się wydaje, że nikt raczej nie fake'uje tańszych whisky. Po co marnować czas i siły podrabiając np. Parliamenta, jak można pordobić Brorę, czy Port Ellen. Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 12-30-2014 Neptune napisał(a):Woda z karmelem się nada. :mrgreen:No no woda z karmelem by była lux. Ostatnio zacząłem się uczyć fotografii - ciekawe jak to będzie wychodzić zacne butelki napełnione wodą z karmelem ![]() Re: Puste butelki po whisky - Krzysiek - 12-30-2014 Neptune napisał(a):Woda z karmelem się nada. :mrgreen:No właśnie jesteś w mylnym błędzie ![]() Bo podrabianie też musi być opłacalne, przy takiej produkcji przykładowego Jasia, upchnąć gdzieś milion butelek w te czy we wte, kto to ogarnie...? Re: Puste butelki po whisky - Daniel - 12-30-2014 no to ja już nic nie wiem. a jak z numerowanymi butelkami? czy jak wiem, że mam butelkę nr 381 to będą zmieniać numerację na Glendronachu za 400 zł? podrabianie JW Red mnie nie dziwi bo to syf ![]() Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 12-30-2014 Daniel napisał(a):no to ja już nic nie wiem. a jak z numerowanymi butelkami? czy jak wiem, że mam butelkę nr 381 to będą zmieniać numerację na Glendronachu za 400 zł?Nie popadajmy w paranoje ![]() Wiadomo że podrabiają to i wódkę zwykłą. Papierosy. Proszek OMO. Itp, itd ![]() Re: Puste butelki po whisky - Milady - 01-01-2015 Ciekawe hobby , choć trudne w czasach permanentnych podróbek , zrozumiała ostrożność whiskymaniaków może znacznie utrudnić zapełnienie Twojej kolekcji. Faktycznie, pewne okazy butelek są na prawdę piękne , jak klejnociki ♥ Przy okazji gdyby ktoś z szanownych Forumowiczów miał na zbyciu pusty kartonik ( może być więcej niż jeden ![]() ![]() Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 01-01-2015 Milady napisał(a):Ciekawe hobby , choć trudne w czasach permanentnych podróbek , zrozumiała ostrożność whiskymaniaków możne znacznie utrudnić zapełnienie Twojej kolekcji.Nie jest tak źle - całkiem niezły odzew uzyskałem i w najbliższym czasie mam dostać sporo ciekawych buteleczek ! Re: Puste butelki po whisky - Marunos - 01-04-2015 Jak już będziesz miał porządną kolekcję to zrób parę zdjęć z przyjemnością bym pooglądał jakieś nietypowe butelki. Pozdrawiam Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 01-04-2015 Marunos napisał(a):Jak już będziesz miał porządną kolekcję to zrób parę zdjęć z przyjemnością bym pooglądał jakieś nietypowe butelki. PozdrawiamOczywiście. Na tą chwilę nie ma się czym chwalić zbytnio - ale jak już będzie to oczywiście pochwalę się ![]() |