The Taste of Whisky
Puste butelki po whisky - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Puste butelki po whisky (/showthread.php?tid=529)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 12-30-2014

ron napisał(a):To tak z ciekawości zapytam. Jak każdy kolekcjoner na pewno lubisz spoglądać na swoją kolekcję. Czy wypełniasz je jakimś płynem ? Wydaje mi się, że dużo butelek traci na swojej urodzie jak są puste.
Moja kolekcja dopiero raczkuje. A powiem Ci że na pewno ładnie by to wszystko wyglądało wypełnione czymś o kolorze whisky podobnym.

Re: Puste butelki po whisky - Neptune - 12-30-2014

Woda z karmelem się nada. :mrgreen:
No i też mi się wydaje, że nikt raczej nie fake'uje tańszych whisky. Po co marnować czas i siły podrabiając np. Parliamenta, jak można pordobić Brorę, czy Port Ellen.

Neptune napisał(a):Woda z karmelem się nada. :mrgreen:
No i też mi się wydaje, że nikt raczej nie fake'uje tańszych whisky. Po co marnować czas i siły podrabiając np. Parliamenta, jak można pordobić Brorę, czy Port Ellen.
No no woda z karmelem by była lux.
Ostatnio zacząłem się uczyć fotografii - ciekawe jak to będzie wychodzić zacne butelki napełnione wodą z karmelem Smile

Re: Puste butelki po whisky - Krzysiek - 12-30-2014

Neptune napisał(a):Woda z karmelem się nada. :mrgreen:
No właśnie jesteś w mylnym błędzie Wink bo paradoksalnie jest na odwrót, najczęściej podrabiane są artykuły masowe i tanie, np wśród whisky najczęściej podrabiany jest JW Red.
Bo podrabianie też musi być opłacalne, przy takiej produkcji przykładowego Jasia, upchnąć gdzieś milion butelek w te czy we wte, kto to ogarnie...?

Re: Puste butelki po whisky - Daniel - 12-30-2014

no to ja już nic nie wiem. a jak z numerowanymi butelkami? czy jak wiem, że mam butelkę nr 381 to będą zmieniać numerację na Glendronachu za 400 zł?

podrabianie JW Red mnie nie dziwi bo to syf Wink i masowo można sprzedawać

Daniel napisał(a):no to ja już nic nie wiem. a jak z numerowanymi butelkami? czy jak wiem, że mam butelkę nr 381 to będą zmieniać numerację na Glendronachu za 400 zł?

podrabianie JW Red mnie nie dziwi bo to syf Wink i masowo można sprzedawać
Nie popadajmy w paranoje Smile
Wiadomo że podrabiają to i wódkę zwykłą.
Papierosy.
Proszek OMO.
Itp, itd Smile

Re: Puste butelki po whisky - Milady - 01-01-2015

Ciekawe hobby , choć trudne w czasach permanentnych podróbek , zrozumiała ostrożność whiskymaniaków może znacznie utrudnić zapełnienie Twojej kolekcji.
Faktycznie, pewne okazy butelek są na prawdę piękne , jak klejnociki ♥

Przy okazji gdyby ktoś z szanownych Forumowiczów miał na zbyciu pusty kartonik ( może być więcej niż jeden Wink ) bottlera Number One - Drinks Company ( Japanese Single Malt Whisky - czysty bez etykiet ) to ja bardzo chetnie przygarnę Wink

Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 01-01-2015

Milady napisał(a):Ciekawe hobby , choć trudne w czasach permanentnych podróbek , zrozumiała ostrożność whiskymaniaków możne znacznie utrudnić zapełnienie Twojej kolekcji.
Faktycznie, pewne okazy butelek są na prawdę piękne , jak klejnociki ♥

Przy okazji gdyby ktoś z szanownych Forumowiczów miał na zbyciu pusty kartonik ( może być więcej niż jeden Wink ) bottlera Number One - Drinks Company ( Japanese Single Malt Whisky - czysty bez etykiet ) to ja bardzo chetnie przygarnę Wink
Nie jest tak źle - całkiem niezły odzew uzyskałem i w najbliższym czasie mam dostać sporo ciekawych buteleczek !

Re: Puste butelki po whisky - Marunos - 01-04-2015

Jak już będziesz miał porządną kolekcję to zrób parę zdjęć z przyjemnością bym pooglądał jakieś nietypowe butelki. Pozdrawiam

Re: Puste butelki po whisky - jurek1978 - 01-04-2015

Marunos napisał(a):Jak już będziesz miał porządną kolekcję to zrób parę zdjęć z przyjemnością bym pooglądał jakieś nietypowe butelki. Pozdrawiam
Oczywiście.
Na tą chwilę nie ma się czym chwalić zbytnio - ale jak już będzie to oczywiście pochwalę się Smile