The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - K@mil - 07-11-2015

A u mnie w domu szpital od ponad tygodnia i whisky widzę tylko na półeczkach...

Re: Co dzis na stole? - pmad - 07-11-2015

Neptune napisał(a):dzisiaj tylko jedno słabe piwko - nowość od Bojana, Somero. Wink

Daj znać jak smakuje bo ostatnio widziałem na półce ale się nie skusiłem.

U mnie wczoraj:

Lagavulin 16
kolor: bursztynowo-miedziany
zapach: intensywny dym, czekolada, skórka cytryny
smak: najpierw słodkość (landrynki), pomarańcz, później popiół, lekko sól
finisz: popiół,sól, landrynki już bardzo w tle. dość długi.

GlenDronach 1995 19YO M&P Poland
kolor: ciemny miedziany
zapach: słodkość sherry, czekoladki z likierem, bardzo dużo karmelu, mokry tytoń, odrobine lakierów
smak: kwaśne wiśnie, dębina ściągająca język, mocna czarna herbata
finisz: karmel, tytoń, kurz, gorzka esencja z herbaty. Wytrawny, gorzki i dłuuuuuugi!

później poleciały piwka:

Hoppy Queen od Doctor Brew - bardzo dobre piwo. APA do którego produkcji użyto 21 rodzajów chmieli. mocno pijalne.
Śrup od SzałPiw - porządne ciemne piwo. styl to Cascadian Dark Ale (?) . czekolada, palone słody, kawa, chmiele takie klimaty.
Winchester od Faktorii - standardowo... petarda, mniam! ahhh ta gorzkość wykrzywiająca buzie. :twisted:

Re: Co dzis na stole? - tomaj676869 - 07-11-2015

pmad napisał(a):Winchester od Faktorii - standardowo... petarda, mniam! ahhh ta gorzkość wykrzywiająca buzie. :twisted:

uwielbiam to piwo :o

Re: Co dzis na stole? - Neptune - 07-11-2015

pmad napisał(a):
Neptune napisał(a):dzisiaj tylko jedno słabe piwko - nowość od Bojana, Somero. Wink

Daj znać jak smakuje bo ostatnio widziałem na półce ale się nie skusiłem.

Lekkie, pijalne, nie za mocno chmielone, o niezbyt intensywnym aromacie. Raczej do bezmyślnego wypicia. Takie "jasne pełne" wśród ejli.

Re: Co dzis na stole? - Marek - 07-11-2015

U mnie na start GlenGrant 16 - muszę kiedyś skończyć te wielką litrową butlę, ale zostało już niewiele, od biedy kończenie jej nie jest wcale takie straszne. Następnie seans piw. Na start polecana przez użytkowników tego forum Pinta Call me Simon, typowy angielski bitter, dobry, ale w tej cenie nie zwala z nóg, potem Pinta Dymy Marcowe, bardzo lubię Rauchbocka, ale nigdy jeszcze nie piłem Rauchmarzen i nie żałuję, że spróbowałem, nie jest to piwo wybitne, ale w swojej cenie (6zł), bardzo pijalne, a ja, jak się okazuje uwielbiam dym pod każdą postacią, na koniec Salamander AIPA; solidny reprezentant swojego stylu, jeśli ktoś miał okazję próbować Chmielowej Bomby w poznańskiej Brovarii, to Salamander to taki upgrade, piwko warte uwagi. Pewnie jeszcze zajrzę do lodówki i dobiję się Żywym... Można różne rzeczy o tym piwie mówić, ale zakupiłem ostatnio w sieci PiP za bagatela 2,5 PLN, więc każda krytyka nieuzasadniona ;p

Re: Co dzis na stole? - Sendilkelm - 07-13-2015

Mała informacja. Proszę o piwach rozmawiać w dziale OT, wszystki inne działy z forum dotyczą tylko whisky.

Re: Co dzis na stole? - surykatka - 07-13-2015

Cytat:Mała informacja. Proszę o piwach rozmawiać w dziale OT, wszystki inne działy z forum dotyczą tylko whisky.

Przepraszam Rafale trochę się zapędziłem jeśli chodzi o moją osobę Wink
Po dzisiejszych wpisach które już są na forum wrzucone, od jutra w pełni się zastosuję do zasad. Tłumaczy się winny, ale powiem szczerze iż wpisy piwne były głównie wynikiem braku whiskowych sampli Sad .. pustki na półeczkach :?

Re: Co dzis na stole? - malthead - 07-13-2015

surykatka napisał(a):
Cytat:Mała informacja. Proszę o piwach rozmawiać w dziale OT, wszystki inne działy z forum dotyczą tylko whisky.

Przepraszam Rafale trochę się zapędziłem jeśli chodzi o moją osobę Wink
Po dzisiejszych wpisach które już są na forum wrzucone, od jutra w pełni się zastosuję do zasad. Tłumaczy się winny, ale powiem szczerze iż wpisy piwne były głównie wynikiem braku whiskowych sampli Sad .. pustki na półeczkach :?

Skoro masz pustki na póleczkach, to zerknij do piwniczki ... Smile

Re: Co dzis na stole? - surykatka - 07-13-2015

Cytat:Skoro masz pustki na póleczkach, to zerknij do piwniczki ... Smile

:twisted: .. a w piwnicy, obok ziemniaków tylko pełne butelczyny, aż serce mi się kroi jak tylko pomyślę iż miałbym którąkolwiek z nich otworzyć :mrgreen:

Re: Co dzis na stole? - malthead - 07-13-2015

surykatka napisał(a):
Cytat:Skoro masz pustki na póleczkach, to zerknij do piwniczki ... Smile

:twisted: .. a w piwnicy, obok ziemniaków tylko pełne butelczyny, aż serce mi się kroi jak tylko pomyślę iż miałbym którąkolwiek z nich otworzyć :mrgreen:

W celu uchronienia twojego serca przed poszatkowaniem proponuję:
Oddaj ją nam - my ja dla ciebie otworzymy. Obiecuję, że dostaniesz sampla

:mrgreen: