The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 11-13-2013

Dobry Teacher's nie jest zły Smile

Re: Co dzis na stole? - menran - 11-13-2013

Ale sie katujesz morgan82 Big Grin

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 11-13-2013

bida Smile w sobotę lecę do Szkocji to mam nadzieję coś lepszego na gardło zakupić eehhee
ps. nie lubicie Teacher'sa bardzo dobra whisky Smile
czasem trzeba sobie przypomnieć jak blend smakuje Smilea nie tylko malty i malty Smile

Re: Co dzis na stole? - Tomek - 11-13-2013

Problem w tym ze do dobrego czlowiek sie latwo przyzwyczaja. Ja w weekend nalalem Grant'sa i szybko dodalem cole. Nawet A'bunadh mi ostatnio nie smakowal. Odbija juz Wink

Re: Co dzis na stole? - Sendilkelm - 11-13-2013

Tomek napisał(a):Problem w tym ze do dobrego czlowiek sie latwo przyzwyczaja. Ja w weekend nalalem Grant'sa i szybko dodalem cole. Nawet A'bunadh mi ostatnio nie smakowal. Odbija juz Wink

Ze wszystkim tak jest Big Grin
Na szczęście rodzajów whisky jest tyle, że jak już się przyzwyczaisz do dobrego to i tak jest mnóstwo tych gorszych, które warto spróbować, aby tylko ocenic Smile

Re: Co dzis na stole? - arecki - 11-13-2013

e tam takie gadanie, wiadomo że dobrego malta nie postawi się na stół żeby zalać go colą i sączyć na imprezie np.

jest łycha do picia/wąchania/degustowania oraz whisky to trzepania bani

ja czesto pije blendy z cola ze znajomymi, ale jak wyjdą to naprawiam swoje kubki smakowe jakimś dobrym singlem Smile

nie wszyscy to ogarniaja niestety

No to oczywiste, ale degustowac blenda, po wypiciu kilkudziesieciu dobrych maltow, to tylko i wylacznie jesli sie go nie pilo, a chce sie ocenic Smile

Re: Co dzis na stole? - arecki - 11-13-2013

Sendilkelm napisał(a):No to oczywiste, ale degustowac blenda, po wypiciu kilkudziesieciu dobrych maltow, to tylko i wylacznie jesli sie go nie pilo, a chce sie ocenic Smile

blendy nie są do degustowania Tongue oczywiście z wyjątkami

lejesz cole albo sok żurawinowy i jazda Wink

arecki napisał(a):
Sendilkelm napisał(a):No to oczywiste, ale degustowac blenda, po wypiciu kilkudziesieciu dobrych maltow, to tylko i wylacznie jesli sie go nie pilo, a chce sie ocenic Smile

blendy nie są do degustowania Tongue oczywiście z wyjątkami

lejesz cole albo sok żurawinowy i jazda Wink

No to wiadomo Smile Co to za roznica czy pijesz, wodke, lecha czy JD z cola Smile W tym wypadku chodzi o to samo, jak chcesz sie napic dla smaku to sie pije malta, wlasne piwo lub jakies wyszukane czy lepsza wodke.

Re: Co dzis na stole? - Bartek - 11-16-2013

Dzisiaj przyszła pora na Bruichladdich Bere Barley 2006 od Edda

[Obrazek: t7204k.jpg]