The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - cubus - 03-08-2015

a ja dziś kolegę wprowadzałem w świat SM i od razu na głęboką wodę. Był zachwycony ale wiedziałem, że Islay mu nie straszne - pił wcześniej Ardbega Ten i się podobało Smile
- Tomatin 12YO Pedro Ximenez - taki before lekki Smile
- Lagavulin 1997 - Pedro Ximenez dla porównania PX by wyczuć podobieństwo i wyskoczyć na wyspę Smile
- Talisker Storm - wyskok na Skye
- Laphroaig 10 - powrót na Islay
- Octomore 06.2 co by poczuł rano powiew torfu
- Speakeasy Warsaw Whisky Fest - na zakończenie blended malt - tak by pokazać, że mieszanina też może być dobra

Kończę wieczór sam opróżniając butelki:
- Bowmore Small Batch - NIE
- Glenlivet Nadurra OL0614 - TAK
- A'bunadh #50 - zdecydowanie TAK

jestem więc przy dziewiątym kieliszku - każdy po ok 50ml. Panowie! 10.04.2014 to nie będzie lekki dzień :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Co dzis na stole? - Bartek - 03-08-2015

Cubus! 9 kieliszków po 50ml?! To Ty prawie pół lira walnąłeś, czujesz coś jeszcze? Ja przy około 350-400 ml bez przerwy zaczynam przestawać rozróżniać aromaty Big Grin

Bartek napisał(a):Cubus! 9 kieliszków po 50ml?! To Ty prawie pół lira walnąłeś, czujesz coś jeszcze? Ja przy około 350-400 ml bez przerwy zaczynam przestawać rozróżniać aromaty Big Grin

Opróżniam butelki, żeby mieć miejsce na nowe Smile Policzyłem dziś butelki i było ich za dużo Big Grin Notki spisane już wcześniej więc dziś na kompletnym luzie sobie popijam. Bez wnikania - dla samej przyjemności. Degustacja była przy pierwszych 6 kieliszkach z kolegą. Teraz pijaństwo Smile

Re: Co dzis na stole? - Tomek - 03-08-2015

Ja mialem dzisiaj okazje porownac kavalana solist sherry z dwoma longmornami - jednym od van Wessa i jednym staruszku od G&M. O ile do dziadzi nie mial nawet szans podskoczyc, to nawet przegral z tym ultimatowym.

Re: Co dzis na stole? - tomaj676869 - 03-08-2015

cubus napisał(a):
Bartek napisał(a):Cubus! 9 kieliszków po 50ml?! To Ty prawie pół lira walnąłeś, czujesz coś jeszcze? Ja przy około 350-400 ml bez przerwy zaczynam przestawać rozróżniać aromaty Big Grin

Opróżniam butelki, żeby mieć miejsce na nowe Smile Policzyłem dziś butelki i było ich za dużo Big Grin Notki spisane już wcześniej więc dziś na kompletnym luzie sobie popijam. Bez wnikania - dla samej przyjemności. Degustacja była przy pierwszych 6 kieliszkach z kolegą. Teraz pijaństwo Smile

zostawiłeś coś na sampla, czy wszystko wyczyściłeś Wink

czyściłem wszystko. Dziś wieczorem kolejne wietrzenie magazynów Big Grin

Re: Co dzis na stole? - tomaj676869 - 03-11-2015

Glendronach 15 tak mnie jakos dzisiaj przekonał :-) bardzo go lubie

Re: Co dzis na stole? - Tomek B - 03-11-2015

Wczoraj wieczorem Edradour 12 YO Caledonia - sampel. Całkiem przyjemna, można czasem spróbować.

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 03-11-2015

Dziś ostatnie krople Benrinesa 1982 Sad mógłbym ją wlewać w gardło codziennie . Bardzo dobra whisky. Mój barek z samplami wyczyszczony Confusedhock:
i co teraz ? :lol:

Re: Co dzis na stole? - ron - 03-11-2015

Dzisiaj Glen Grant Major Reserve ( dostałem).... fuj !!!
Dolałem coli ... nie pomogło.
Zostawiłem dla gości i przepłukałem gardło Glenfiddichem 18.