![]() |
Jakie piwa polecacie? - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Offtopic (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Cafe - pogaduszki (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=19) +--- Wątek: Jakie piwa polecacie? (/showthread.php?tid=503) |
Re: Jakie piwa polecacie? - piokiler - 03-16-2015 No to musze sprobowac te piwka bo szczerze to zadnego nie pilem ![]() Re: Jakie piwa polecacie? - surykatka - 03-16-2015 Belgi wg/ Michaela Jacksona i wielu innych.. w tym jest też moja skromna osoba, to najwyższa półka w piwach.. i tak faktycznie jest piokilerku.. tylko te klimaty zarówno mocą jak i smakiem nie każdemu podejdą.. to jest całkiem inny klimat, chyba że już wcześniej próbowałeś.. to wiesz o czym tu ględzę ![]() Re: Jakie piwa polecacie? - piokiler - 03-16-2015 Bartoszku cos z belginskich piwek probowalem i mi podchodzily ![]() ![]() Re: Jakie piwa polecacie? - surykatka - 03-16-2015 Cytat:Bartoszku cos z belginskich piwek probowalem i mi podchodzily No bo to właśnie kwestia gustu, wiele osób nie trawi angielskich Ale.. ja uwielbiam, wiele osób twierdzi iż Guinness to nie piwo.. ja jestem w nim zakochany ( dla poprawności to stout ![]() A czy na Wyspach nie ma wyboru, ja twierdzę wręcz odwrotnie, tam macie zajebi... browarki, sprawdziliśmy już to z chłopakami nie raz :mrgreen: klimat w pubach niepowtarzalny i to piwko lane pod sam brzeg na pinty.. już się rozmarzyłem ![]() Re: Jakie piwa polecacie? - marcin s - 03-16-2015 taki gadżet na MŚ na butelce są też repliki podpisów piłkarzy czy dobre nie wiem ![]() Re: Jakie piwa polecacie? - Neptune - 03-16-2015 Jupiler to o ile wiem, zwykły, wodnisty lager. Re: Jakie piwa polecacie? - piokiler - 03-16-2015 Bartoszku co do Guinnessa to Cie popieram tez go uwielbam ![]() ![]() co do innych to nie pilem a jakie polecasz?bo uwiez mi miedzy uk a irlandia jest duza roznica.A od czasu do czasu lubie sobie tez wypic bulmersa. Re: Jakie piwa polecacie? - piokiler - 03-16-2015 A zapomnialem dodac ze jutro jest Sw Patryka patrona Irlandii wiec Guinness bedzie sie lal strumieniami Re: Jakie piwa polecacie? - Neptune - 03-16-2015 No właśnie wiem, więc będzie irlandzkie świętowanie. Wzniosę toast Bushmillsem 21, a potem wypiję O Hara's Irish Red Ale, a na koniec Guinnessa. ![]() Swoją drogą, w Polsce to święto ma dość osobliwą formę - w pubach serwuje się głównie Ludwika, zwanego zielonym piwem. Czyli tyskacza z niebieskim barwnikiem spożywczym. Stout piją nieliczni. O innych gatunkach typu Irish Red można w ogóle najczęściej zapomnieć. Czy w Irlandii też spijają zielone piwo? :? Re: Jakie piwa polecacie? - piokiler - 03-16-2015 Hehe z tym zielonym piwem to sie nie spotkalem,ale na Patrtka wszystko jest zielone,ludzie sie przebieraj na zielono i ida na parade lub do pabow,wczoraj bylem w centrum handlowym iwoda w fontannie byla zielona i super to wygladalo :mrgreen: A odnosnie browarkow to pilem pare z serii O 'Haras i byly super, a z innych to tez polecam Black Rock Irish Stout,Wickolw Wolf Perle Porter :mrgreen: |