The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 01-18-2015

Tomek B napisał(a):To może i ja się pochwalę. Dziś przy okazji wizyty teściowej i szwagierki otworzyłem po raz pierwszy Glenmorangie Nectar d'Or . Myślałem , że się kobitki skuszą ,ale wolą wlewać w siebie mochito.Więc sączę sobie sam.

To może i lepiej że kobitki piją mochito Smile więcej dla Ciebie a tak z colą i tak pewnie by zbeształy hehehe
U mnie tak często bywa. Sad

Re: Co dzis na stole? - Tomek B - 01-18-2015

morgan82 napisał(a):
Tomek B napisał(a):To może i ja się pochwalę. Dziś przy okazji wizyty teściowej i szwagierki otworzyłem po raz pierwszy Glenmorangie Nectar d'Or . Myślałem , że się kobitki skuszą ,ale wolą wlewać w siebie mochito.Więc sączę sobie sam.

To może i lepiej że kobitki piją mochito Smile więcej dla Ciebie a tak z colą i tak pewnie by zbeształy hehehe
Z colą nie pozwoliłbym. I moja żonka o tym wie.

Re: Co dzis na stole? - sikor - 01-18-2015

A dziś wieczorkiem już za chwilkę zagości u mnie glenmorangie 10 orginal. Od jakiegoś czasu już ją popijam i dalej mam nadzieje że znajdę w jej smaku coś co mnie powali Big Grin

Re: Co dzis na stole? - McCoy - 01-18-2015

A u mnie dziś wyjątkowo nie single malt a whisky zbożowa from Japan czyli Nikka Coffey Grain. Bardzo ciekawa - może czas poznać whisky zbożowe bo i tam może jakieś cuda powstająSmile ?

McCoy napisał(a):A u mnie dziś wyjątkowo nie single malt a whisky zbożowa from Japan czyli Nikka Coffey Grain. Bardzo ciekawa - może czas poznać whisky zbożowe bo i tam może jakieś cuda powstająSmile ?

Warto być otwartym na nowe doznania, nawet te z dalekiego wschodu. Ciekaw jestem jakie będą wrażenia

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 01-18-2015

McCoy napisał(a):A u mnie dziś wyjątkowo nie single malt a whisky zbożowa from Japan czyli Nikka Coffey Grain. Bardzo ciekawa - może czas poznać whisky zbożowe bo i tam może jakieś cuda powstająSmile ?

Tak, tak ta Nikka była naprawdę fajna .

Tomek B napisał(a):
morgan82 napisał(a):

Z colą nie pozwoliłbym. I moja żonka o tym wie.

U mnie dużo znajomych moich wie dokładnie jakie mam podejście do whisky Smile ale czasem zdarza się że ktoś się zapomni, nawet jak jest to mała ilość w celu tylko spróbowania. Wtedy zaciskam zęby i podaje colę Confusedhock:

Działa to też w dwie strony bo czasami są smieszne sytuację , gdzie jak jesteśmy u znajomych i popijamy whisky to ktos się mnie pyta czy czysta a lany jest Jaś czerwony Smile i wtedy to ja proszę o colę hehehhee

Re: Co dzis na stole? - cubus - 01-18-2015

morgan82 napisał(a):i wtedy to ja proszę o colę hehehhee

i o żyletkę Big Grin

Kiedyś dawno temu zdarzyło mi się kupić czerwonego Jasia ( nawet kilka razy), piłem go na czysto :oops: a teraz wiem że był to masochizm w czystym wydaniu Big Grin

Re: Co dzis na stole? - menran - 01-18-2015

To ciekawy temat , sa piec razy tansze od SM i kloorami klada go na lopatki .
Moze faktycznie cos sprobowac ?

Re: Co dzis na stole? - McCoy - 01-18-2015

menran napisał(a):
To ciekawy temat , sa piec razy tansze od SM i kloorami klada go na lopatki .
Moze faktycznie cos sprobowac ?

Jakby ktoś jakiś sampling zrobił to z chęcią z Danielem dołączymy. Czego się nie robi w celach poznawczychSmile?