The Taste of Whisky
Long John - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Long John (/showthread.php?tid=59)

Strony: 1 2 3

Re: Long John - Sendilkelm - 04-26-2013

Hazelburn napisał(a):Osobny dział dla blendów to dobra myśl.

Dlatego cały czas nad tym myślimy. To jest duuuży krok i duuuużo zmian Tongue

A na serio, prawdopodobnie zostanie rozdzielony dział Whisky Szkockie, na Szkocie SM i Szkockie Blended

Re: Long John - menran - 04-26-2013

Sendilkelm napisał(a):

A na serio, prawdopodobnie zostanie rozdzielony dział Whisky Szkockie, na Szkocie SM i Szkockie Blended

Czekamy Big Grin

Re: Long John - Tomek - 04-26-2013

Ale odeszliśmy od tematu. Ktoś to jeszcze pił?

Re: Long John - Neptune - 04-26-2013

Sendilkelm napisał(a):

Ja bym poszedł jeszcze dalej, o czym już chyba pisałem. Najwięcej pijamy szkockiej, więc jej poświęciłbym cały dział (z poddziałami single malt i blended). "Whiskey" zamienić na "Inne Whisky'' z poddziałami Irlandzka (sm i blend), Amerykańska (burbony, tennessee, kanadyjska), Inne (Japońskie, Indyjskie i inne).

Co do samej whisky to nie piłem. W Polsce trudna do dostania i dosyć droga, jak na zwykłego blenda, wobec czego mnie do niej zbyt nie ciągnie.

A i jeszcze jest dział "Ogołnie o whisky". Nie żeby mi to przeszkadzało, ale jest błąd, więc można poprawić. Smile

Re: Long John - menran - 04-27-2013

Neptune napisał(a):
Sendilkelm napisał(a):

Ja bym poszedł jeszcze dalej, o czym już chyba pisałem. Najwięcej pijamy szkockiej, więc jej poświęciłbym cały dział (z poddziałami single malt i blended). "Whiskey" zamienić na "Inne Whisky'' z poddziałami Irlandzka (sm i blend), Amerykańska (burbony, tennessee, kanadyjska), Inne (Japońskie, Indyjskie i inne).

Co do samej whisky to nie piłem. W Polsce trudna do dostania i dosyć droga, jak na zwykłego blenda, wobec czego mnie do niej zbyt nie ciągnie.

A i jeszcze jest dział "Ogołnie o whisky". Nie żeby mi to przeszkadzało, ale jest błąd, więc można poprawić. Smile
popieram Big Grin

Re: Long John - Tomek - 04-27-2013

Neptune napisał(a):Co do samej whisky to nie piłem. W Polsce trudna do dostania i dosyć droga, jak na zwykłego blenda, wobec czego mnie do niej zbyt nie ciągnie.

W Stokrotce jest po 16 zl Smile

Re: Long John - Neptune - 04-27-2013

W sensie za 0,7? W Dom Whisky za 137zl :lol:

Re: Long John - Tomek - 04-27-2013

16 za 0,35ml - kupiłem dla spróbowania (pewnie dzisiaj). Ale litr jest za 49,99.

Re: Long John - menran - 04-27-2013

Tomek napisał(a):16 za 0,35ml - kupiłem dla spróbowania (pewnie dzisiaj). Ale litr jest za 49,99.

Long John blend zlewany z 48 maltow, zawiera Laphroaig i Highland Park. Big Grin Smacznego

Re: Long John - Hazelburn - 04-27-2013

Szkoda wątroby... Smile ale jak ktoś jest początkujący to ma dobrą wątrobę Smile