The Taste of Whisky
Co dzis na stole? - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Degustacja (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Co dzis na stole? (/showthread.php?tid=39)

Re: Co dzis na stole? - morgan82 - 12-16-2014

To ładnie żeś mu przysrał Kamil. A miałeś sampla czy całą butelkę ?

Re: Co dzis na stole? - K@mil - 12-16-2014

Sampla Wink
Pamiętam te rozbieżności w ocenach jak wyszedł Auri. Ci którzy byli na Ardbeg Day i popijali - im nawet pasował z tego co kojarzę, a potem zakupione butle, to było jakby zupełnie co innego. Sampel którego mam jest fatalny.

Re: Co dzis na stole? - snoop - 12-16-2014

Kamil wiesz jak to jest, co innego jak próbujesz na jakimś festiwalu typu Ardbeg Day, gdzie wokoło mnóstwo ludzi, skupić się nie można, tu ktoś Cię popędza, tam ktoś zagaduje...itp
Do tego wciskają wciskają Ci ciemnotę, wpadasz w zbiorowy zachwyt i sam zaczynasz się podniecać, że pijesz cudowną whisky i dajesz jej 90pkt na starcie. Potem wracasz do domu, siadasz do tej samej whisky w ciszy i spokoju i czar pryska :?
Ciekawe czy nie będzie tego samego z Bunną od LMDW, że nagle jak spróbujemy jej na spokojnie w domu to gdzieś te zachwyty ucichną :roll: Choć ja po ocenie Bartoszka jestem dobrej myśli Smile

Bunna będzie piękna, bo już ta od SV, mimo że troszkę gorsza, robiła robotę.
Nie wiem czy z Ardbegiem nie było tak, że ktoś porównywał wersję z AD i butlę kupioną normalnie w sklepie. Co nie zmienia faktu, że cieniutka jest.

Re: Co dzis na stole? - surykatka - 12-16-2014

Cytat:Ciekawe czy nie będzie tego samego z Bunną od LMDW, że nagle jak spróbujemy jej na spokojnie w domu to gdzieś te zachwyty ucichną :roll: Choć ja po ocenie Bartoszka jestem dobrej myśli Smile

Oj snoopku nie zawiedziesz się , ja ją piłem na spokojnie w kawiarence z plecaka Daniela Wink i była zaje...ta, teraz na spokojnie Grześ z Danielem ponownie ją próbował.. rozmawiałem z nim i 7-7,5/10 jej dali z tego co pamiętam?

Natomiast generalnie masz rację, bo wczoraj o tym klikaliśmy z Tomkiem w innym wątku.. właśnie o kilcho po porto.. po początkowych zachwytach na forum przyszedł raczej chłodny prysznic, nie było rewelacji, a wiele osób się na butlę rzuciło-
tylko tam było odwrotnie, bo narobił się szum o butelkę której jeszcze nie próbowaliśmy ( nie chwaląc się ja z rozenkiem wziąłem 4 kilcho :mrgreen: )

Re: Co dzis na stole? - malthead - 12-16-2014

Też jestem ciekaw tej bunny. Ogólny zachwyt był ogromny a tymczasem kolega mariusz123 na WB dał jej "zaledwie" 87 pkt. Niby nieźle ale bez szału. Więc jak będzie?

Mariusz już na festynie ją podobnie oceniał... Nie zna się Big Grin Tongue

Cytat:Więc jak będzie?

Nie zawiedziesz się, jestem tego więcej niż pewny Wink

Re: Co dzis na stole? - malthead - 12-16-2014

surykatka napisał(a):
Cytat:Więc jak będzie?

Nie zawiedziesz się, jestem tego więcej niż pewny Wink

Też tak myślę. Kolega mariusz może też jeszcze skoryguje ocenę, bo jeżeli oceniał na podstawie degustacji na festiwalu, to rozbieżność może być całkiem spora.

Cytat:Też tak myślę. Kolega mariusz może też jeszcze skoryguje ocenę, bo jeżeli oceniał na podstawie degustacji na festiwalu, to rozbieżność może być całkiem spora

Są różne sposoby żeby przekonać kolegę mariusza do zmiany zdania :twisted: