The Taste of Whisky
Glenfarlas.. PE za jakiś czas - Wersja do druku

+- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl)
+-- Dział: Giełda (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Sample (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Glenfarlas.. PE za jakiś czas (/showthread.php?tid=577)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - cubus - 03-05-2015

Ja również poproszę na spotkaniu. Kasa już poszła do Bartoszka jakiś czas temu.
Dzięki!

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - surykatka - 03-06-2015

To tak prowokacyjnie podpytam, a może i nie prowokacyjnie Wink .. kiedy kolejny ciekawy sampling zaplanować.. kilka rzeczy mam lub mamy na oku, kilka właśnie planujemy zakupowo.. różności z ciekawych destylarnii, jedne pędzą, a inne nie.. już od dawna Wink na horyzoncie wypusty raczej nie OB, bardziej IB z...

No właśnie, kiedy sampling.. po Limburgu, czy jeszcze pózniej Wink bo wiem, że portfele przy obecnym tempie samplingów raczej bardzo odchudzone :mrgreen:

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - sebastian_ka - 03-06-2015

Bartosz, daj żyć Wink

A tak poważnie, biorąc pod uwagę moje ostatnie wydatki na sample i inne zakupy na własne potrzeby to na kolejny ciekawy sampling będę gotowy bardziej na początku maja.
Aczkolwiek jeżeli zaproponujesz wcześniej coś ciekawego to pewnie i tak się zdecyduję, najwyżej będę potem żył na utrzymaniu żony Wink

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - K@mil - 03-06-2015

Ja też obstawiałbym raczej maj. Jakoś bez majówki rodzinka wytrzyma Big Grin :lol:

Poczekamy do majówki w takim razie Wink

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - cubus - 03-06-2015

puścisz nas z torbami Big Grin
Ja się piszę też na maj jakoś. Jak będzie wcześniej to obrabuje bank i też się piszę ale wolałbym popijać SM w domu niż w pierdlu Big Grin

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - malthead - 03-06-2015

surykatka napisał(a):To tak prowokacyjnie podpytam, a może i nie prowokacyjnie Wink .. kiedy kolejny ciekawy sampling zaplanować.. kilka rzeczy mam lub mamy na oku, kilka właśnie planujemy zakupowo.. różności z ciekawych destylarnii, jedne pędzą, a inne nie.. już od dawna Wink na horyzoncie wypusty raczej nie OB, bardziej IB z...

No właśnie, kiedy sampling.. po Limburgu, czy jeszcze pózniej Wink bo wiem, że portfele przy obecnym tempie samplingów raczej bardzo odchudzone :mrgreen:

Co to za tajemnice znowu, Smile podaj no jakieś szczegóły, to będzie łatwiej się zorganizować. Kiedy sampling? Czy po Limburgu będzie lepiej - w to wątpię (jeżeli ktoś planuje tam jakieś odwiedziny i zakupy) :twisted:

Ja się piszę na sampling niezależnie od terminu tylko podaj jakie kwoty przewidujesz, to sobie środki zamrożę na ten cel.

Pzdr.

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - Neptune - 03-06-2015

...i najlepiej które destylarnie planujesz zbadać.

Na razie faktycznie przesyt samplingowy na forum, więc pisałem bardziej prowokacyjnie.. oczywiście mam kilka typów zakupowo ciekawych, ale w temacie postu był przypominam PE.. więc chyba przy nim zostaniemy Wink

A tak wogóle to nie mogę doczekać się przeglądu Glenfarclasów.. podobno Daniel już rozlał sampelki, no i morganka, który w kwietniu po waszym spotkaniu powinien mi przywieźć trochę buteleczek z ostatnich akcji samplowych, w tym zestaw rumów od Maltheada Smile na który bardzo liczę..

A jak chodzi o destylarnię to oprócz PE upatrzyłem wydaje mi się ciekawe rzeczy z Glenfarclasa, Longmorna, Littlemilla, Ardbega.. i coś tam jeszcze Wink

Re: Glenfarlas.. PE za jakiś czas - Neptune - 03-06-2015

Dorzucił bym jeszcze Glendronacha. Destylarnia lubiana i szanowana przez forumową brać. Myślę, że single caska z 1971/2 nie jeden z nas by spróbował.