Masz całkowitą rację, butle które wybrałeś są naprawdę fajne.. mówię szczerze, bo wszystkie je piłem i polecam nie tylko początkującym.. i z chęcią ponownie je powtórzę, nawiasem mówiąc właśnie myślałem o kupnie kilku na własne i znajomych potrzeby
Tylko tak jak pisałem wcześniej gdyby udało się w ramach przeglądu upchać coś dodatkowo z wyższej półki było by super.. ale nie jest to obowiązkowe
Ja jestem jak najbardziej otwarty na gorna polke, a przynajmniej na probe zamkniecia, jak masz na swojej liscie cos, co chciales wyprobowac i nie bylo okazji, to daj znac i mozemy sprobowac zamknac akurat to
Nie mam konkretnych propozycji, na pewno nie ma też co przesadzać z tą górną półką w sensie ceny, podaj jakieś ciekawe twoim zdaniem propozycje od siebie i zobaczymy jaki będzie ruch przy samplingu
Mi osobiście bourbony bardzo podchodzą, fajnie czasami usiąść sobie bez napinki ze szklanką w ręku i posłuchać na przykład fajnej muzy.. tak bez ochów i achów nad zawartością szklanki. Jak dla mnie to jest idealne podejście do bourboników.. tak do tego zresztą podchodzą w kraju skąd pochodzi. Jak dla mnie zresztą nawet nie ma go co lać do kieliszków degustacyjnych na łychę.. ale zresztą co ja gadam, każdy pije jak mu smakuje.. o czym ja piszę :roll:
Popieram Bartoszkowe zdanie, bo z bourbonem robię tak samo - szklaneczka, kostka lodu i czilałt
Ok, to jak tylko uda mi sie dopiac temat Stagga Jra, zaproponuje sampling w odpowiednim dziale z jakims Gerogem czy innym Williamem i sie zobaczy.
Generalnie też się zgadzam. Fajny bourbon jest fajny na długi gorący wieczór. Można się napić czegoś fajnego, co jeszcze przyjemnie schłodzi i wszystko jest dobrze.
Bourbon oceniany na +/- 92 pkt wlał bym jednak do odpowiedniego kieliszka i troszkę przy nim poniuchał..
Ale bez napinki. P4blo ogarnie temat i będzie przyjemnie.
Pzdr.
Tylko te bourbony na 92/100 i więcej to już raczej cenowo się robi mało ciekawie z reguły
surykatka napisał(a):Tylko te bourbony na 92/100 i więcej to już raczej cenowo się robi mało ciekawie z reguły
Oczywiście - niestety! Chociaż w stosunku do maltów to i tak nieźle wychodzi.
No czyli czekamy co organizator samplingu zaproponuje i wtedy będziemy rozmyślać